Португалски Острови награда

провинција Алгарве:
AL-001 Culatra Остров
AL-002 Tavira Остров
AL-003 Ilha da Barreta
AL-004 Armona Island
AL-005 Островот на Martinhal
AL-006 Фаро Island
AL-007 на Cabanas Ајленд
AL-008 Коко Island
AL-009 змија островот
AL-010 Островите на Alturas
AL-011 Звучи на островите
AL-012 Ilhote направи Pego
AL-013 Ilhote на Ratas
AL-014 Ilhote направи Кабо
AL-015 Ilhote на Trombolas
AL-016 Ilhote da Margalha
AL-017 Галеб Стоун
AL-018 камен на вработениот
AL-019 Островите Nossa Senhora do Росарио
AL-020 Тиква Остров Cacela
AL-021 Клеј Island
AL-022 островот Фрост
AL-023 Ilhote da Cruz
Baixo провинција Alentejo:
BA-001 Pessegueiro Island
BA-002 Ilhéu Norte Pessegueiro
BA-003 Вест островите праска
BA-004 Perceveira Island
BA-005 Pedra де Foz
BA-006 Стражарска кула камен
BA-007 Каменот на Crows
BA-008 островот Аријана
BA-009 Мил Island
BA-010 Блан Island
BA-011 Ilha Jurumenha
BA-012 островот Bacelos
BA-013 Мал остров Bacelos
BA-014 Palm Island
BA-015 Малку Палм Ајленд
BA-016 Ilha Брава Azenha
BA-017 Островот Leziria Меѓународен
BA-018 S.Braz Island
BA-019 Сафра Island
BA-020 островот Freixial
BA-021 островот Харе
BA-022 Cascalheira Island
 
провинција Estremadura:
тоа е-001 Berlenga Гранде Island
тоа е-002 Островот на Baleal
тоа е-003 ареална Bugio
тоа е-004 Bugio Island (светилникот)
тоа е-005 островчиња Estelas
тоа е-006 Островјаните на Farilhões
тоа е-007 форуми островските
тоа е-008 камен NAU
тоа е-009 островот стаорец
тоа е-010 островот Cambalhão
тоа е-011 Mouchão на Corcas
тоа е-012 Mouchão полкови точки
тоа е-013 Стари на островите
тоа е-014 Инес на островите
тоа е-015 островите Проклет
тоа е-016 островите Quebrada
тоа е-017 Спомен островите
тоа е-018 Јазик на островите
тоа е-019 Ilhéu направи Cuiba / Понта
тоа е-020 Ilhote Meio
тоа е-021 Островите на гулабите
тоа е-022 островите Земјата
тоа е-023 Off Island
тоа е-024 островче Papoa
тоа е-025 Paw камен островите
Beira провинција Литорал:
BL-001 Островот Монте Farinha
BL-002 Тестирано Island
BL-003 јајца Island
BL-004 островот Гага
BL-005 галеб Island
BL-006 островот камен
BL-007 Ilha do Parrachil
BL-008 Островот Мо-на-начин
BL-009 Самос Остров
BL-010 Poco Island
BL-011 брза Island
BL-012 љубов Island
BL-013 Ilha da Morraceira
BL-014 Остров на турбина
BL-015 островот Matadouce
BL-016 Островот Нова морнарица
BL-017 островот Gramatal
BL-018 Moacha Северен Остров
Азорските автономен регион:
НА-001 Santa Maria Island (CU1)
НА-002 Островот на Sao Miguel (Cu2)
НА-003 Terceira (Cu3)
НА-004 Graciosa Island (CU4)
НА-005 Островот Сао Хорхе (CU5)
НА-006 Ilha направи Пико (CU6)
НА-007 Faial Остров (CU7)
НА-008 Flores Island (CU8)
НА-009 Corvo Island (CU9)
НА-010 островите Cabras (Cu3)
НА-011 Островите на Lagoinhas (CU1)
НА-012 Островче на Вила (CU1)
НА-013 Островите на мравките (CU1)
НА-014 Островче на манастирите (Cu2)
НА-015 Северна островските (Cu3)
НА-016 Островите на Fradinhos (Cu3)
НА-017 островче Beach (CU4)
НА-018 островите низок (CU4)
НА-019 Топ островите (CU5)
НА-020 поставување островите (CU6)
НА-021 островче Gadelha (CU8)
НА-022 Островче на Monchique (CU8)
НА-023 Островите Алваро Родригез (CU8)
НА-024 островче Feteira
НА-025 Малку островите козите
Мадеира автономен регион:
м-р-001 Мадеира
м-р-002 Порто Санто Island
м-р-003 Ilhéu Chão
м-р-004 Диви Ilha Grande
м-р-005 Пуст остров Grande
м-р-006 Ilhéu Крт
м-р-007 форуми островските
м-р-008 островите Августин
м-р-009 Островите моркови
м-р-010 Ilhéu de Cima
м-р-011 форуми островските
м-р-012 островите Пегла
м-р-013 Ilhéu da Fonte da Areia
м-р-014 Ilhéu de Baixo или Cal
м-р-015 Bugio Island
м-р-016 Ilhéu Furilhão
м-р-017 Диви островот Мали
м-р-018 долго островите
м-р-019 форуми островските
м-р-020 Северна Ilheus
провинција Ribatejo:
RI-001 Almourol Island
RI-002 Lombo Island
RI-003 островот Agolada
RI-004 зелен остров
RI-005 Mouchão Alhandra
RI-006 Mouchão das Garcas
RI-007 Mouchão Тахо филе
RI-008 Mouchão на Póvoa
Beira провинција Baixa:
BB-001 Idanha Island
BB-002 Нов остров
BB-003 Островот на три столбови
BB-004 Маршал Island
BB-005 островот Carmona
BB-006 Остров на патот
провинција Minho:
МИ-001 Insua Island
МИ-002 Островче Insua Стариот
МИ-003 Островот на љубовта
МИ-004 Boega Island

Дуро провинција Литорал:
DL-001 островите Marreco


РЕГУЛАТИВА
Оваа диплома е меѓународен во обем и ќе бидат доделени на било кој аматерски радио / СЉЛ да обезбеди доказ за доставување / слушнав со минимум 10 Португалски острови. Само контакти ќе важи од 01 ЈАН 85.
А сериски број со 2 писма (Покраина или регион) и 2 броеви ќе им се даде директорот на DIP награда.

GPDX – Португалски група DX
QSL / ДОДЕЛУВАЊЕ менаџер – НАТОПИ
став 1156
2736-996 Agualva
Португалија

РЕГУЛАТИВА
Оваа диплома има меѓународен обем и ќе бидат доделени на било кој аматерски радио / СЉЛ која обезбедува докази за доставување / слушав со минимум 10 Португалски острови. Контакт важат само од 01 ЈАН 85.
Голем број на серија со две букви (или област) и два броја се дадени од страна на награда менаџер на DIP.

GPDX – Португалски група DX
QSL / ДОДЕЛУВАЊЕ менаџер – НАТОПИ
став 1156
2736-996 Agualva
Португалија