Португалски награда замоци и тврдини

DCFP

Диплома на замоци и тврдини на Португалија

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ - новите референтни листи веќе се објавени !

Кликнете на листата замоци и предности

(29/06/2016)

 

Оваа диплома е доделена од страна на GPDX – Португалски група DX, Аматерската Радио и СЉЛ, кои се докаже да сте комуницирале со минимум 10 (десет) аматерски станици, пренесување од различни замоци и / или референцира тврдини замоци и тврдини на Португалија листата објавена од страна GPDX.

 

Промена во A.G. обичните 30/11/1999:

1- DCFP било активност мора да се пријави пред операцијата на менаџер награда, добивање на тоа да се открие активност во кластерот.

2- Треба да се нагласи на операторите дејност менаџер награда.

3- активностите на DCFP мора да има најмалку два часа на работа.

4- Активностите кои требаше да бидат направени во најмалку два бенда со барање за еден од бендовите 10, 15 20mts или друга група и изборот на оператор.

5- Мора да ги презентираат веродостојни докази за најавите и престој во местото на активност на менаџер награда.

 

За подобро леснотија на идентификација биле одделно референцирани Силни на замоци. Така замоци се идентификувани од страна на писмото “C” проследено со серискиот број на букви и Силни “F” исто така, следеше по број на ред.

 

промени во 2005:

тврдина (F) = (исто така, вклучува Торес, бастиони, Casas-Силна, Град / село опкружен со ѕид, утврден ѕид, Градови / села / Село- упоришта, силна, Fortins, Торес, итн).

За кредитирање на нови референтни DCFP, треба експедицијата испратени до GPDX веродостојна документација со докази за неговото постоење и локација преку слика / туристички брошури или други сметаат за веродостојни.

 

Се сметаат за валидни трансакции извршени во рамките на физичките граници на Кастели и / или Силни.

 

Операторите на експедиции, Тие ќе се кредитираат референци активира со себе.

 

Датум на почеток на важечките контакти е да се 2 март 1994.

 

промени во 2005:

Дипломи ќе биде предадена на сите бендови на HF / VHF / UHF (SSB, Г.С. , RTTY, Сателитски, дигитални форми, Echolinks е Таквиот).

Постојат валидни контактите преку репетитори, но не толку Echolink.

 

Не праќај QSL картички е потребен, едноставно за барање ефект на диплома, листата на контакти сертифициран од страна на Здружението на Аматерски радио или одобрени од страна на две аматери, резервираат сепак оваа група право да побара од кој било потврда контакт докажува дека ви нудиме сомнение, на кој било начин се смета за соодветно.

 

Меѓутоа ако QSL картички се испраќаат директно до GPDX, Тоа треба да бидат испратени на износот во печати или IRC е потребно за враќање на нивните QSL картички со препорачана пошта.

 

на 25 во 25 до 200 контакти со различни референци и по 10 во 10, Тоа ќе бидат доделени на печат поддршка.

 

Цената на диплома е:

-Бесплатни за членовите на GPDX

-2,50 € ou 4 став ИВЗ Португалија.

-7 ИВЗ ou US $ 5 став o Resto направи Мундо.

 

марки Забелешката се бесплатни, едноставно да се добие, во прилог на листата на поддршка на контакти, испраќање на себе обрати печат коверт.

Апликации Диплома или текст, и нови референци (документирани), Тие треба да се однесува:

 

GPDX награда менаџер

став 1040, ЕК Barcarena

2735-999 Barcarena

Португалија