DX

Ако сте имале QSO со мене и сакаат да се разменат QSL, можете да го направите со 3 различни начини:
– eQSL (најбрз начин). На QSL е автоматски генерирана по QSO и можете да го соберат ако сте eQSL.cc член.
– преку Бирото (трае малку подолго, но јас ќе ви одговорам на сите, без оглед на тоа колку долго е потребно)…
– директна QSL за мојата лична адреса (Ве молиме, вклучуваат Авто однесува плик ако можеш):
Rua do Poço, 9
2820-258 Charneca da Caparica
Португалија

SWL извештаи се добредојдени и јас ќе ви одговорам на сите.
QRP станици се добредојдени, како и.
За било какви коментари, Ве молиме, ме испрати е-маил: ct1eni @ outlook.pt

Почитувани OM, Ве молиме да забележите:
Изгубив голем дел од мојот стар Вклучи се должи на хард диск несреќа, и за жал јас не се имате било какви бекап. Затоа, QSOs помеѓу 1992 и 2010 не се ниту во LogOnline ниту во QSO на сајтот.

Португалски мрежа на издавачи
член #1945

DX Кластерот

eQSL доби

DXCC листа

Се шири