Електроника


Тука е многу едноставен начин да се изгради 1:1 Односот balun. Ова тоа е се користи на “мачка мустаќи” дипол и тоа е работа навистина парична казна. Јас се користи toroid тип T106-2 што е многу лесно да се најде на стариот десктоп компјутер напојување.

Да го направи тоа, можете да го користите истиот емајлирани бакарна жица кои дојдоа со toroid отстранета од стариот напојување. Ќе треба да се изгради 3 калеми со 16 се претвора секој. Врските помеѓу калеми се прикажани подолу:

Тука е маса со некои повеќе информации за Toroids. Тоа е во Pdf формат


Ова е електронски шеми на микрофон пред-засилувач. Може да се обидете на собранието во леб одбор, но бидете внимателни со земјата и штит, бидејќи тоа може да се појават некои несакани бучава.

pre_mic_2

_____________________________________________________________________________________________коментарите се затворени.