Дигитални режими

Тоа е на располагање на RF Packet BBS (CT1ENI-5) и NetRom Јазол (CT1ENI-8) во VHF (1200 бауд).

Можете исто така да пристапите на CT1ENI-5 BBS или јазол CT1ENI-8 директно од вашиот компјутер преку Телнет користење на некој софтвер телнет клиент, како TTYLink, PuTTY, WinPack, итн.

Ако имате Телнет сервис активира на вашиот оперативен систем, отвори командната линија прозорец и напишете го следното:

BBS: Телнет ct1eni.no-ip.org 6300

BPQ Јазол: Телнет ct1eni.no-ip.org 8010

Немаат Телнет услуга се активира на вашиот PC? Ве молиме погледнете овие линкови:

http://pplware.sapo.pt/truques-dicas/activar-telnet-no-windows-7/(Португалски)

http://en.kioskea.net/faq/15288-windows-7-enable-telnet-client-server(Англиски)

CT1ENI-5 BBS пораки

CT1ENI-8 Јазол серверот

APRs на Google (aprs.fi)

 

 

 

AGW Server