APRS

листа SSID за употреба во APRS:
0 станици, Станици што работат како IGate
1 Digipeater, Станиците конфигурирани како прошири Digi-N, Digipeater Метео (WX Диги)
2 Digipeater на 2 метри или 70 см
3 Digipeater (други)
4 Станици што работат како портал на HF или VHF
5 IGate (само IGATE)
6 Станици што работат преку сателит
7 TH-7 (рачно helds)
8 Поморска мобилна и бродови
9 Автомобили и моторцикли
10 Станици кои работат преку интернет
11 балони
12 Станици што работат APRS со тон за бирање
13 не е дефинирано
14 тешки возила (Камиони)
15 Станици кои работат на HF